Vārda dienu svin: Jānis
   






















































Nīkrācē rīko cepelīnu balli :: 24.03.2012 11:50:42

20. martā Nīkrāces saieta namā Gardēžu klubiņš rīkoja cepelīnu balli. Cepelīni ir lietuviešu tradicionālais ēdiens. Par to gatavošanu stāstīja Svetlana Vaļule.

Cepelīnus gatavo no kartupeļiem, kuros iekšā pilda gaļu. Kā pildījumu var izmantot arī biezpienu. Sākumā tiek sarīvēti kartupeļi, lai sanāktu gandrīz kā putra, pēc tam sarīvēto masu caur marli izspiež, lai no kartupeļiem izdalās šķidrums. Sauso kartupeļu masu liek atsevišķā traukā tai pievieno olu, sāli un kartupeļu cieti, visu samaisa. No masas veido tādas kā pankūciņas, pa vidu ieliek gaļas pildījumu, aizloka ciet un veido ovālas formas cepelīnus. Tad tos liek vārošā ūdenī un vāra 15 minūtes. Pasniedz ar krējumu. Labu apetīti!

Elīna Ozola, biedrības “Ventas krasti” brīvprātīgā darbiniece

Komentāri
Šobrīd nav izveidots neviens komentārs.
<<< Iepriekšējā lapa 1 Nākamā lapa>>>

Pievienot komentāru
Vārds
Atcerēties mani
CAPTCHA
Ievadiet drošības kodu
:: Komentārs::
Bold Italic Underline Strikethrough Subscript Superscript Font color Font Family Font Size Left Align Center Align Right Align Teletype Horizontal Line Marquee Quote Flash Image Image E-mail link hyperlink List
Atlikušo simbolu skaits
Powered by Fusion News © 2006 - 2010, FusionNews.net.

Skrundas novada pašvaldība, Raiņa iela 11, Skrunda, LV-3326, Tel. 63331555, Fax. 63350452, E-pasts dome@skrunda.lv