Nosvin 20 gadu jubileju

Nosvin 20 gadu jubileju

23.martā Skrundas kultūras namā senioru deju kolektīvs “Virši” atzīmēja 20 gadu pastāvēšanas gadadienu. Kopumā kolektīvs nodejojis 56 dejas, piedalījies četros Vispārējos latviešu Dziesmu un Deju svētkos, un pasākuma apmeklētājus koncertā priecēja ar deviņām izdejotām dejām.

Deju kolektīva vadītāja Dita Ņuņēvica: “Kolektīvs gadu laikā piedzīvojis dažādus laikus, bet šobrīd esam stipri un spēcīgi pārliecībā par to, ko darām. Liels paldies iepriekšējiem kolektīva vadītājiem - Egilam Augstmanim, Austrai Osvaldei un Agrim Sīlim par ieguldījumu kolektīva izaugsmē. Šai svētku reizei ļoti gatavojāmies, un esmu priecīga par paveikto. Paldies maniem dejotājiem, ka viņos ir aizrautība un gribasspēks nākt uz mēģinājumiem. Tas nav viegli, bet viņu pārliecība motivē viens otru. Pēc svētkiem nekas nebeidzas. Turpināsim strādāt pie dejotprasmes attīstības un nolikto mērķu sasniegšanas.”

Svētku reizē kolektīvam tika veltīti apsveikumi un paldies vārdi. Seniora deju kolektīva virsvadītāja Ramona Irbe vēlēja saglabāt raitu soli un dejas prieku: “Liels paldies par to, ka esiet 20 gadus, un lūgums jums dzert jaunības eliksīru, lai vēl vismaz 20 gadus jūs būtu tikpat skaisti.” Kuldīgas novada domes priekšsēdētāja Inese Astaševska: “Dziesma un deja ir pats brīnišķīgākais mākslinieciskās izpausmes veids. Dziedāt un dejot varam ikvienā vecumā, un tas vienmēr būs skaisti, jo to spēj baudīt pats mākslinieks un skatītājs. Sveicu jūs svētkos, un novēlu lai mēģinājumu laikā deju soļi nekad neapklust. Lai jums vēl daudz skaistu jubileju.” Skrundas pilsētas un pagasta pārvaldes vadītāja Dace Buķele: “Degsme jūsu acīs ir patiesa, un var redzēt to, ka jūs mīlat to, ko darāt, un tas jums rada prieku. Lai mīlestība dejot nekad nebeidzas!”

Koncertā piedalījās arī Skrundas vidējās paaudzes deju kolektīvs, kā arī draugu kolektīvi no Kabiles, Rendas un Ances.

Foto: Gundars Čiževskis