Rubrika “Esi viens no” ar Uldi Brūderu

Rubrika “Esi viens no” ar Uldi Brūderu

Skrundenieks Uldis Brūders ikdienā darbojas sabiedriskajā ēdināšanas jomā, kurā viņam ir liela pieredze. Viņš ir skrundenieks no matu galiem līdz papēžiem.  Viņa dzīves moto: “Gāzi grīdā!”

“Esmu dzimis Kuldīgā, dzīvoju Skrundā un šeit arī pavadīju bērnību. Kuldīgas novadā dzīvoju 42 gadus. Skrundā vislabāk man patīk Venta un visas vietas pie tās, jo īpaši “Kalvadosi”. Venta ir Skrundas simbols. Tā ir nemitīgas dzīvības un kustības avots. Bērnībā pats labākais laiks man saistās ar iešanu peldēties. Jaunībā peldēšanās sezonu sākām stipri agrāk kā tagad. Kaut kā tad upe likās siltāka. Papildus peldēšanai, taisījām niedru plostus, ar kuriem kuģojām. Venta man dod spēku, mieru, un tās skaistums pēc garām darba dienām palīdz atgūt spēkus un sirds mieru. Nezinu nevienu citu vietu, kur dzīvot un audzināt savus bērnus. Savā novadā lepojos ar visiem cilvēkiem, kuri te dzīvo un katru dienu no rītiem ceļas un padara Skrundu skaistāku un labāku.”

Dzīve ir jāsvin

“Man ir trīs bērni - Gusts, Marks, Dāvids. Mana sieva Agnese un mani bērni ir paši svarīgākie cilvēki manā pasaulē. Esam lieli svētku svinētāji un atzīmējam visus svētkus, kurus varam, jo dzīve vienkārši ir jāsvin. Ģimeniskos svētkus svinam ģimenes lokā, piektdienas un sestdienas svinam ar draugiem  Ar hobijiem ir grūtāk. Diemžēl neviens hobijs man nav, bet ir divas lietas, kas man palīdz samainīt domas un atgūt mentālo spēku. Tas ir sports un darbošanās ap māju.”

Mīl to, ko dara

“Esmu pabeidzis Saldus tehnikumu kā pavārs, un Latvijas universitātē uzņēmējdarbības vadības bakalaura studiju programmu. Par pavāru aizgāju mācīties jo mamma ieteica. Vadības zinības pats izdomāju apgūt. Uz izvēlēto profesiju nekāds ceļš nav bijis. Daru to no 17 gadu vecuma, un nevaru iztēloties darīt, ko citu. Manā profesijā man sniedz gandarījumu izēsti tukši šķīvji. Jaunajiem pavāriem ieteiktu nebaidīties ceļot pa pasauli, iegūt pieredzi strādājot.”

Kādi ir mīļākie svētki, kāpēc?

“Visnozīmīgākie svētki ir Ziemassvētki.”

Kāds ir mīļākais ēdiens?

“Ar ēdienu man ir īpašas attiecības, jo man nav īpašs ēdiens. Ļoti patīk Japānas un Indijas virtuve. Vienīgais, kas man negaršo ir banāni.”

Ko ieteiktu sev, ja atkal būtu 18 gadus jauns/a?

“Ja es atgrieztos jaunībā, tad ieteiktu sev vairāk klausīties un mācīties to, ko skolotāji man ir stāstījuši klasē un auditorijas lekcijās.”